Aktivitetsmuligheder


Parkour – område: Unge og ældre kan arbejde med kroppen i en kombination af fysisk træning på stænger, flader, kugler etc. En træningsform uden brug af fx vægte og andet udstyr, som gavner alle muskler samt styrker balance og koordination.
Skitse af elementer:
             
Billeder af parkour.

                           
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Seniorområde - Udendørs redskaber til fremme af pensionisters, seniorers og ældres fysiske udfoldelser, hvilket kan medvirke til at forebygge samt vedligeholde deres funktionsniveau. At have gang i hverdagen gennem forskellige motionstilbud kan give borgerne øget fysisk og psykisk velvære samtidig med, at de nyder samværet og naturen med andre og herigennem få en bedre dagligdag.

      
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skaterbane - kom på cykel, løbehjul eller skateboard og brug banen

               
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bålhytte: I hverdage tilbud til børnene i daginstitutioner og i skoleregi. Der kan ske læring, når naturen inddrages. I fritiden kan alle bruge bålhytte og shelters til fælles aktiviteter, da det er tilgængeligt for alle. Der kunne overnattes af lokale og de, som kommer forbi fx folk, der finder det gennem Naturstyrelsens tilbud. I hverdagen vil skolen gennemføre udeskole fx lære planter, træer, buske, dyrelivet og dyrespor at kende. Ophold i den åbne bålhytte giver plads til at være udenfor året rundt og få tættere kendskab til naturens forandring gennem året.              
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Shelters Overnatningsmuligheder som muliggør at tilbringe natten idet fri, udforske nattehimlen, stjerner, hygge omkring bålpladsen, grille en pølse eller to m.m.

                
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Beplantning med Æblelund, kirsebærtræer og frugtbuske – billeder kommer
Geometriske figurer beplantet med eg, bjergfyr, aktivitetsbakke – billeder kommer
Legemuligheder med rutschebane, karrusel og sandkasse – billeder kommer

Løbespotte / boldvæg med opslagstavle: Boldspil op ad væggen, informationer omkring aktivitetsmulighederne og kontaktoplysninger til interessenter.


Der kan ikke bookes tider.
En lille tidsmæssig begrænsning kan der være, idet anlægget er forbeholdt skole og daginstitutioner i deres åbningstider. Oftest vil der også være plads til andre i dette tidsrum. Herudover kan det organiserede foreningsliv periodisk have hold fx parkour / crossgym.

”Meget mere Merløse” er et tilbud til alle. Unge som ældre, raske som handicappede. Indeholdende Parkour - anlæg, skaterbane, overdækket multibane, udfordrende legeredskaber, løbebane, udendørs fitnessredskaber til unge såvel som seniorer, bålhus, shelters, amfiteater og meget mere. Man møder blot op og er aktiv, der hvor man synes, det er sjovt at dyrke sin motions – eller idrætsaktivitet medbringende fx tennisketcher, fodbold, basketbold, skaterbræt etc. Eller komme cyklende, dyrke motion, overnatte i shelters og fortsætte næste dag. Måske hellere deltage i rollespil eller fremføre en sang på amfiteateret? Eller bare hygge og slænge sig?

”Meget mere Merløse” giver mulighed for samvær og aktivitet på tværs af alder og interesser samt et tilbud om at udvikle fællesskabet i det lokale samfund. De uorganiserede, seniorerne, de handicappede, bedsteforældre og alle mulige andre kan sammen eller alene udfordre sig selv og andre, hygge og invitere på tur til ”Meget mere Merløse” anlægget.

 

Meget Mere Merløse